Haber

Murat Kurum tek tek açıkladı: ‘Risksiz İstanbul’ projesinin detayları belli oldu!

FLAŞ HABER:AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, ‘Risksiz İstanbul’ tanıtım toplantısında konuştu.

Murat Kurum’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İstanbul’un artık sevgiye ve kardeşliğe ihtiyacı var. Bugün siz değerli dostlarımızla bu kardeşliği tüm İstanbullulara daha da yaygınlaştırmak için bir aradayız. Afete dayanıklı, risksiz İstanbul buluşmamızı tanıtmak için bir aradayız. Bu heyecanı İstanbul’la paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Çözüm, insana odaklanan hizmettir. Sözümüz sizi risksiz, sorunsuz bir İstanbul’da yaşatmaktır.

‘SİZTEM İSTANBUL’

Tek isteğimiz İstanbullu hemşerilerimizin mutluluğudur. Son yüz yılda depremlerden çok acı çektik. Mevcut yönetim her alanda başarısız oldu. İstanbullular bu başarısız yılların ardından artık çaresiz değil. Konuştuğumuz herkes İstanbul’da sistem eksikliği olduğunu söylüyor. İstanbul’un sorunlarını çözerken insanı merkeze alan yeni bir yaklaşım sunuyoruz. İstanbul günlük, keyfi kararlarla yönetilemez. Bu da İstanbul’u çıkmaza mahkum ediyor. Amacımız İstanbul’u stressiz yaşamanızı sağlamaktır.

Tek isteğimiz İstanbul’un mutluluğudur. Bugün ülkemiz coğrafyasının yüzde 66’sı deprem riski altında. 6 ve üzeri büyüklüğünde 60’a yakın deprem yaşadık. Bu depremler nedeniyle 130 bine yakın kardeşimizi toprağa verdik. Büyük Marmara depreminde 18 bin canımızı kaybettik. Yüzyılın felaketinde 53 bin insanı kaybettik… Dünyada böyle bir yıkım görülmedi. Bu felaketlerin ardından İstanbul depremi gerçeği herkesin gündeminde. Olası bir İstanbul depremi ulusal güvenlik sorunu olacaktır.

İSTANBUL KİMLİĞİ

Her mimari çalışmada İstanbul kimliğini yaşatacağız. Mevcut belediye kusurlarını bir beceri olarak sunmaya çalışıyor. Türkiye genelinde 2 milyon 200 bin konutu dönüştürdük.

Finansın lokomotifi İstanbul’un artık daha güçlü olmasını istiyoruz. Atatürk Kültür Merkezi’ni yeniledik. 1 Nisan’da görevi devraldığımızda annelerimizin umutlarını yeniden hayata geçireceğiz. İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz.

650 BİN YUVA İNŞA EDECEĞİZ

  • Projelerimizi yatay mimarimize odaklanarak çizeceğiz. Yürüyebileceğiniz, dinlenebileceğiniz dönüşümü gerçekleştireceğiz. 39 ilçede yatay mimari akslı 650 bin konut yapacağız. Bunlardan 300 binini KİPTAŞ yapacağız.

5 BİN 833 TL’DEN BAŞLAYAN TAKSİTLERLE KENTSEL DÖNÜŞÜM

KİPTAŞ ile evini dönüştürenlere 700 bin lira hibe desteği, 700 bin lira kredi desteği sağlanacak. Ödemeler 5 bin 833 TL’den başlayan taksitlerle yapılacak.

BAŞVURULAR 15 NİSAN’DA BAŞLAYACAK, KONUTLAR 18 AYDA TESLİM EDİLECEK

  • Başvurular 15 Nisan 2024’te başlayacak. Tespit ve değerleme, sözleşme, proje ve ruhsatlandırma süreçlerinin ardından konutlar 18 ay içinde teslim edilecek.

YERİNDE DÖNÜŞÜM İLE 250 BİN KONUT

  • 650 bin yeni yuvanın 250 bini; Vatandaşla mutabakata varılan özel sektör şirketleri tarafından dönüştürülecek.Bu amaçla binanın bulunduğu bölgeye ilişkin imar düzenlemeleri ivedilikle uygulamaya konulacaktır.

KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖZEL 100 BİN SOSYAL KONUT

  • Kentsel dönüşüme özel olarak 39 ilçeye hizmet verecek 100 bin sosyal konut üretilecek. Bu evler satılmayacak, evi dönüşüme uğrayan ev sahiplerine çok düşük fiyatlarla kiralanacak. 39 ilçenin tamamında ve en riskli mahallelerde Kentsel Dönüşüm Ofisleri kurulacak.

İSTANBUL SANAYİSİ YENİLENECEK

  • 800 bin kişiye istihdam sağlayan İstanbul sanayisinde işletmelerin yüzde 77’si şehir merkezlerinde kalırken, yüzde 62’si ise sistemsiz ve dağınık bir yapıda. İlave trafik yükü, hava kirliliği ve afet risklerine yol açan mevcut durum, İstanbul için risk oluşturuyor. Bu riskler ortadan kalkacak.

EMİNÖNÜ-SİRKECİ KIYI BANDI

  • Eminönü-Sirkeci Sahil Bandı Düzenlemesi yeni yüzüyle İstanbul’a yeni bir soluk getirecek. Eminönü sahil yolu, yola temas eden cadde ve meydanlar düzenlenecek. 

Sirkeci Tren Garı’nda kapsamlı bir çevre düzenlemesi yapılacak. Garın raylı sistemi kaldırılmadan yapılacak tematik düzenlemeyle İstanbul hazinesinin yaşayan bir parçası haline getirilecek. Donanımıyla her yaştan İstanbullunun keyifle dolaşacağı hareketli bir alan olacak.

KIBLE ÇEŞME CADDESİ HAYATLANACAK

  • Kıble Çeşme Caddesi’ndeki tarihi yapılar hızla restore edilecek. Eminönü’ne masalsı bir sokak kazandırılacak. İstanbul’un 39 ilçesiyle daha güzel olmasını istiyoruz.

FATİH CAMİİ ÇEVRESİ YENİ BİR KİMLİK KAZANACAK

  • Fatih Camisi Külliyesi ve çevresindeki sokaklar, niteliksiz binalar elden geçirilerek yeniden düzenlenecek.

SULTANAHMET MEYDANI’NDA 1700 YIL ÖNCESİNE YOLCULUK

  • Sultanahmet Camii ve çevresi ile Mimar Sinan’a emanet edilen Süleymaniye Camii çevresindeki yapılar yeniden düzenlenecek. Her iki yerde de kapsamlı çevre düzenlemesi yapılacak.

SÜLEYMANİYE CAMİİ ÇEVRELERİ CANLANDIRILACAK

  • Mimar Sinan’ın kalfa eseri olarak da nitelendirdiği ve UNESCO dünya mirası listesinde yer alan Süleymaniye Camisi’nin çevresi, adına yakışır bir yenileme projesiyle canlandırılacak. Bölgedeki yıpranmış ve harap binaların tamamına düzenleme getirilecek.

Ordu Caddesinde cadde ve cephe düzenlemeleri yapılacak.

ÜSKÜDAR’DAN MODAYA ​​UZAYACAK

  • Tarihi Haydarpaşa Garı’ndan başlayarak Kadıköy Meydanı’ndan Moda’ya kadar uzanan kıyı düzenlemesi Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak projeyle düzenlenecek.
KAYNAK: HABER7

haber-eldivan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu