Haber

Spor Salonuna Gitmeden Evden Sırt Kaslarınızı Geliştirebileceğiniz 14 Egzersiz Yöntemi!

Hepimiz güçlü ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak isteriz. Bunun için de genelde spor salonuna gitmemiz gerekiyor gibi bir algı var. Bugün size spor salonuna gitmeden evinizin rahatlığında sırt kaslarınızı nasıl geliştirebileceğinizi anlatacağız.

Kaynak:https://www.menshealth.com/fitness/a2…

Hepimiz Free Guy’daki “Dude” gibi kaslı olmak istiyoruz. Ancak, spor salonuna erişim her zaman kolay değildir. Peki, size evinizden spor yapabileceğinizi söylesek ne dersiniz?

Genelde insanlar evde kol ve göğüs kaslarını çalıştırabilseler bile sırt kasları için yapabilecekleri fazla bir antrenman olmadığını düşünürler. Gerçekte ise bu tam tersidir.

Bugün sizler için Jason Statham gibi sırt kaslarını geliştirmenize yardımcı olacak 14 egzersizi paylaşacağız. Üstelik tüm bunları evinizin rahatlığında yapabilirsiniz!

O halde ilk egzersizimizle başlayalım. Ayrıca tüm antrenman hareketlerinin görsellerine aşağıdaki linklerden ulaşabileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

1. Barfiks: Spor denilince akla gelen ilk hareketlerden biri olan barfiks hareketlerini listemizin en başına koymasaydık bunlar olmazdı.

2. Yarım Barfiks: Egzersize başladığınızda barfiks çekemeyebilirsiniz. Bu normal. Bu olduğunda, yarım şınav çekmek sizin için hayat kurtarıcı olacaktır.

3. Lying Back Press: Kolay görünen ama karın kaslarınıza olduğu kadar sırt kaslarınıza da yardımcı olan harika bir hareket.

4. Reverse Fly: Yüklü ya da yüksüz yapabileceğiniz bu hareket ile nerede olursanız olun sırtınızı geliştirebilirsiniz.

5. Arka Delt Raise Plank: Bu plank hareketinin diğerlerinden farkı aynı zamanda sırtınızı da geliştirmesidir.

6. Y Yükseltme: Biraz daha zorlu bir Plank oluşumu. Sırtınızın gelişimi için temel hareketlerden biri olacaktır.

7. Süpermen: Adından da anlaşılacağı üzere yapması çok zor ama zevkli bir hareket. Artı, bonus, uçmak gibi hissedeceğinizdir.

8. W Superman: Superman hareketine alıştıktan sonra biraz daha zorlayıcı bir hareket olan W Superman sırt kaslarınız için fazlasıyla yeterli olacaktır.

9. Y Superman: Buraya kadar Superman eğitimine alıştıysanız sizi biraz daha zorlu bir oluşum olan Y Superman’e davet ediyoruz. Ayrıca odağı tüm sırtınızdan uzaklaştıracak ve sırtınızın üst kısmına taşıyacaksınız.

10. T Süpermen: Bu, üst sırt kaslarınıza odaklanan farklı bir oluşumdur.

11. Pullup Superman: Bu varyasyonda, bir pullup hareketi ekleyecek ve orta sırt bölgenize odaklanacaksınız. Bir ipucu olarak, bu hareketi yaparken özellikle yavaş ve dikkatli hareket etmeye dikkat edin.

12: Test ve Superman: Farklı bir şekilde Superman hareketine bir test ekleyerek aynı anda iki farklı hareketle hem sırtınızı hedef alabilir hem de bir yandan göğsünüzü çalıştırabilirsiniz.

13. TRX Row: Superman hareketlerinde ustalaştıktan sonra yönelmeniz gereken bir diğer hareket de TRX Row olacaktır. Superman’in ayakta durma pozisyonuna benzeyen bu hareket ile sırtınızı daha rahat hedef alacaksınız.

14. T Sınavı: Sınavlara girmeyi kolay bulanlar için yeni bir açı katacak bir eğitim tekniğidir. Alışılmış teste benzeyen ancak sonrasında elinizi kaldırmanızı gerektiren bu hareket sırt kasları için de oldukça etkili olacaktır.

Listemiz burada sona eriyor. Peki senin favori geri hareketin hangisi? Yorumlarda paylaşmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu