Ekonomi

LVMH, lüks talep nedeniyle 4. çeyrek satışlarında %10 büyüme bildirdi

Dünyanın en büyük lüks ürün şirketi LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, dördüncü çeyrek satışlarının %10 artışla yaklaşık 24 milyar Euro’ya yükseldiğini bildirdi. Bu performans, analistlerin HSBC’nin belirttiği %9’luk büyüme beklentilerini biraz aştı. Satış artışı, yılın birinci ve ikinci çeyreğinde kaydedilen %17’lik büyümenin bir adım altında olsa da, üçüncü çeyrekte görülen %9’luk büyümeye kıyasla hafif bir hızlanma kaydetti.

Louis Vuitton, Dior ve Tiffany gibi saygın markalara ev sahipliği yapan şirket, geçen yıl hisse başına 12 Euro olan temettüyü artırarak hisse başına 13 Euro temettü teklif etti. Zorlu makroekonomik ve jeopolitik koşullara rağmen LVMH, önümüzdeki yıl da büyümeye devam edeceğini öngörüyor.

Bu çeyreğin başarısının önemli bir kısmı, Vuitton ve Dior’un amiral gemisi markalarını içeren moda ve deri ürünleri bölümüne atfedilebilir. Bu bölümün satışlarında %10’luk beklenen büyümenin biraz gerisinde %9’luk bir artış kaydedildi.

Barclays analistleri, üst düzey lüks şirketler için bu yıl, geçen yılki %9 ve önceki iki yıldaki çift haneli artışlara kıyasla %5’lik bir büyüme oranı öngörürken, lüks bölümünün bir bütün olarak bir yavaşlama yaşaması bekleniyor. Analistler, Amerikalı ve Avrupalı ​​tüketicilerin harcamalarının kısıtlı kaldığını ve karantinaların ardından Çinli turistlerin yeniden canlanması nedeniyle yalnızca kısmi bir iyileşme olduğunu söylüyor.

Morningstar’ın kıdemli hisse senedi analisti Jelena Sokolova, özellikle Çin’de beklenen güçlü toparlanma nedeniyle bu dönem hakkında iyimser olduğunu söyledi. Sokolova, Çin talebinin lüks pazar için küresel bir parlak nokta olduğunu vurguladı.

LVMH’nin performansı genellikle bir bütün olarak lüks segment için bir referans noktası olarak görülüyor ve azalan tüketici harcamaları ve enflasyonist baskılar karşısında gösterdiği dayanıklılık, lüks alışveriş yapanların üst düzey tekliflere olan iştahının devam ettiğini gösteriyor. Kümenin alkollü içecekler, mücevherat, kozmetik ve modayı da içeren çeşitli portföyü, değişen ekonomik koşullara uyum sağlamasını sağlamıştır.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberaybasti.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu