Haber

Zeytinburnu’nda Esnaf Şekere Mahsur Kalan Çocuğu Kurtardı

ZEYTİNBURNU’da annesiyle sokakta yürürken boğazına şeker kaçan çocuğu esnaf Fethi Ahmet Murat kurtardı. Dükkan sahibinin çocuğa müdahale ettiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, dün saat 15.30 sıralarında Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’nde meydana geldi. İş yerinde oturan Fethi Ahmet Murat, telefonuyla konuşurken, dükkanının önünden geçen bir anne, boğazına şeker kaçan 5 yaşındaki çocuğu için yardım istedi. Fethi Ahmet Murat çocuğu hızla kucağına aldı ve sırtına vurmaya başladı. Kısa sürede çocuğun boğazından şeker çıktı. Kısa süreli panik yaşayan anneye teşekkür ettikten sonra yoluna devam etti. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Çocuğun boğazına takılan şeker nedeniyle tıkandığı ve esnafın şekerin çıkarılmasına yardım ettiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

“ÇOCUĞU KURTARMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM” Esnaf Fethi Ahmet Murat, “Sosyal medyada dolaşırken dükkana bir hanım girdi. ‘Çocuğumun boğazına şeker kaçtı’ dedi. Çocuğun yanına koştum, sırtına vurdum, şekeri çıkardım.” Şekeri çıkarınca rahatladı. Çocuğa tesadüfen hiçbir şey olmadı. Rastgele bir ilk yardım eğitimi almadım. Videosunu izledim ve aklıma takıldı. Çocuğum olabilirdi, önemli değil. Başka bir insan çocuğumu kurtarabilirdi. Çocuğu kurtardığım için mutluyum” dedi.

– İstanbulhaberaslanapa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu