Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Karadeniz doğalgazı ve Akkuyu NGS müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da katıldığı iftar programında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

‘DAVAMIZ MİLLET, AMACIMIZ HİZMET’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amacımız deprem bölgesinde veya diğer illerde yaşayan tüm afetzedelerin kafasındaki düşünceleri bir an önce gidermek. Enkaz kaldırma çalışmaları bitmek üzereyken hiç vakit kaybetmeden deprem evlerimizin inşaatına başladık. Elazığ, Gaziantep, Nurdağı, Hatay ve Kahramanmaraş’ta depremin ilk kazısını 21 Şubat’ta yapmıştık.” Evlerin temellerini attık. Bugün Malatya’daki afet evlerinin temel atma törenini gerçekleştirdik. Böylece bölge genelinde 100 bine yakın konut ve köy evinin yapım sürecini şimdiden başlattık. İnşallah iki ilimizde yapımı tamamlanan köy evlerini Ramazan Bayramı’nda teslim edeceğiz. İlk yıl hedefimiz 319 bin. Biri olmak üzere toplam 650 bin konutu yapıp hak sahiplerine teslim etmek. Değerli kardeşlerim, başkalarının gündeminden bağımsız olarak gündemimiz sizsiniz. Başkaları ne yaparsa yapsın önceliğimiz sizsiniz. Her zaman söylediğim gibi derdimiz millet, amacımız hizmettir. masanın etrafında. Otorite peşinde değiliz. Dualarınızı almaya ve yürekten bir ‘Allah sizden razı olsun’ nidasını duymaya niyet ediyoruz.”

‘KARADENİZ’DE KEŞFEDİĞİMİZ DOĞAL GAZI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ÜLKEMİZE ENTEGRE EDERİZ’

“Kıymetli kardeşlerim şunu bir kere çok çok iyi bilmemiz gerekiyor ki biliyorsunuz biz bu topraklarda nice şehitler verdik. 50 binden fazla canımız bu şehitler kervanındadır. Rabbim hepsini hayırlara vesile kılsın. aileleri cennette bu şehitlerle birlikte.Ve biliyorum ki bu şehitlerin aileleri şu anda böyle önümde.Bir de evlat görüyorum.Mekanları cennet olsun inşallah.Bunu biliyorum belki kavuşuruz. eksiklikler ve yapamadıklarımız.Ancak Malatyalı kardeşlerim Türkiye ve şehrimiz için verdiğimiz emeğin şahididir.Son iki hafta içerisinde Türk asrına selam niteliğinde iki güzel projeyi devreye aldık. ve milli TOGG’u ülkemizin yollarına uğurladık, satsanız da satamazsınız diyenleri, fabrikamız bile yok diyenleri ilk günden beri bir kez daha hüsrana uğrattık. , projeye takoz koyanlar ise kimse almaz dedikleri TOGG, ilk hafta 177 bin ön sipariş aldı. Yıl boyunca yollarımızda 20 binden fazla TOGG göreceksiniz. TOGG ile yakaladığımız ivmeyi TCG Anadolu uçak gemimizi Pazartesi günü teslim ederek adeta taçlandırdık. Dünyanın ilk SİHA gemisi ve ülkemizin en büyük savaş gemisi olan TCG Anadolu ile farklı bir noktaya yükseldik. Bu ayın sonlarına doğru ülkemizin ilk nükleer santrali olan Akkuyu NGS’nin ilk ünitesini devreye alıyoruz. Çok yakında Karadeniz’de keşfettiğimiz doğalgazı ülkemize kazandırıyoruz. 20 yıldır milletimize nasıl samimi davrandıysak bugün de aynı niyetle devam ediyoruz.”

“Afet bölgesindeki kardeşlerimiz, kendi sıhhati hüznüne düşenlere bakıp üzülmesinler.”

Haberin Detayları Geliyor…

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza kullanabilirsiniz. (iOS, Android)Twitter’da yapabilirsin @haber7Hesabınızı takip edebilirsiniz.

Uygulama mağazası Google Oyun Takip etmek

sahinbey-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu