Haber

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’nin BM Genel Kurulu’na katılması bekleniyor

YENİ Ukrayna Devlet Lideri Volodymyr Zelenskiy’in Eylül ayında yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için New York’a gitmesinin beklendiği ileri sürüldü.

Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Zelenskiy’in “barış formülü” planını savunmak için Eylül ayında BM Genel Konseyi’nin açılış etkinliklerine katılması bekleniyor.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, Zelenskiy’in BM Genel Kurulu haftasında New York’ta Güvenlik Konseyi de dahil olmak üzere bazı oturum ve toplantılara konuşmacı olarak katılacağının bilgisini paylaştı. Ukrayna’da barış.

Ancak Zelenskiy’nin BM ziyareti ve programının kesin olmadığı vurgulanarak Ukrayna makamlarının bu konudaki soruları yanıtlamadığı belirtildi.

Ayrıca, Kiev hükümetinin BM Genel Kurulu’nun açılış etkinlikleri sırasında barış formülünü zirveye taşımak için baskı yaptığı, ancak Ukrayna’nın bazı müttefiklerinin karmaşık lojistik nedeniyle isteksiz olduğu da kaydedildi.

Zelenskiy’nin çatışmayı bitirmeye yönelik 10 maddelik planı, “Rus birliklerinin Ukrayna’dan tamamen çekilmesini, tüm savaş esirlerinin ve sürgünlerin serbest bırakılmasını ve gıda ve enerji güvenliğinin sağlanmasını” kapsıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu