Ekonomi

BIST 30 endeks VİOP sözleşmesi düşüşle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) Ağustos ayı BIST 30 endeksine dayalı sözleşme yüzde 0,3 düşüşle 8.049,00 puandan güne başladı.

Açılış seansında, Ağustos vadeli kontrat bir önceki seans kapanışının yüzde 0,3 altında 8.049.00’dan işlem gördü.

Dün alım rotası izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 0,6 üzerinde 8.071,25 puandan kapattı. Endeks kontratı akşam seansında 8.083,50 puana geriledi.

Küresel piyasalarda, dünya genelinde yaşanan ekonomik aktivite telaşı ve enflasyon sorunu ile karışık bir seyir göze çarpıyor.

Uzun süredir enflasyon ve durgunluk ikileminin ortasında kalan dünya ekonomileri için yumuşak iniş ihtimali varlık fiyatları üzerindeki baskıyı azaltsa da artık makroekonomik bilgilerden gelen sinyallerin net bir açıklama vermemesi fiyatlamayı zorlaştırıyor.

Analistler, bugün yurt içinde imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), ABD ve Avrupa’da imalat sanayi PMI, Euro Bölgesi’nde işsizlik oranı, ABD’de inşaat harcamaları ve açık işlerin JOLTS sayısının teknik olarak takip edileceğini belirterek, endeks takip edilecektir. Sözleşmesinde 8.200 ve 8.300 seviyelerinin direnç, 8.000 ve 7.900 puanların ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu