Ekonomi

Pancar yetiştiricileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım bekliyor

Bursa’da şeker pancarı ekimini artırmak için üreticiler ve yetkililer bir araya geldi. Üreticiler pancar ekimi öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan fiyatları açıklamasını istiyor.

Bursa Yenişehir Ziraat Odası tarafından düzenlenen toplantıya çok sayıda pancar üreticisi, Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü ve özel firma yetkilileri katıldı.

Ekimden önce pancar fiyatlarının belli olmasını talep eden pancar üreticileri ve yetkililerinin katıldığı toplantıdan bir sonuç çıkmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Ziraat Odası İl Uyum Başkanı ve Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “Bölgemizde yaygın olarak ekimi yapılan şeker pancarını eski günlerine kavuşturmak için bir toplantı gerçekleştirdik. Bugün, Para kazandırmayan şeker pancarı bu toplantıda üreticiye önümüzdeki dönemde para kazandırsın diye yapılıyor.Fiyatın önceden belli olması isteniyor.Bu nedenle üretici pancar ekiminden yana değil.Bakanımızdan istiyoruz. Tarım ve Cumhurbaşkanı pancar fiyatlarını ekimden önce açıklayacak. Cumhurbaşkanımız şeker pancarı fiyatlarını şubattan önce açıklarsa ekim artacak. Pancar ekimi toprağımıza, ekonomimize, hayvancılığa hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz” dedi. dedim. – BURSA

haberfoca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu