Haber

U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda Altın ve Bronz Madalya Kazanan Sporculara Coşkulu Karşılama

– Milli güreşçileri Esenboğa Havalimanı’nda coşkulu karşılama

ANKARA – U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stilde altın madalya kazanan Muhammet Hamza Bakır ile bronz madalya kazanan Adem Burak Uzun için coşkulu bir karşılama düzenlendi.

U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda 130 kiloda grekoromen güreş yapan milli atlet Muhammet Hamza Bakır altın, 55 kiloda güreş yapan milli atlet Adem Burak Uzun ise bronz madalya kazandı. Tarihinde ilk kez dünya şampiyonluğunu kazanan U23 Grekoromen Güreş Milli Takımı’na mehter takımı eşliğinde Esenboğa Havalimanı’nda karşılama gerçekleştirildi. Milli güreşçileri karşılama törenine kulüp yöneticileri, antrenörler, sporcu arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Milli güreşçi Bakır, dünya şampiyonluğundan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Dünya şampiyonu olduğum için çok mutluyum. Rıza abi olimpiyatlardan sonra güreşi bırakacağını söyledi. Bu yıl onun bayrağını devralmam için önemli bir adım oldu benim için. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında ikinci yüzyılın başında ilk madalyamız İstiklal Günü’ydü.” “Marşımızı yurt dışında söyleme şansımız oldu. Onun mutluluğuyla ülkemize döndük” dedi.

Pehlivan İstek Kayaalp ile usta-çırak ilişkisi içinde çalıştıklarının altını çizen Bakır, “Ben ve kardeşim Rıza, yıllardır ağabey-kardeş, usta-çırak olarak birlikte çalışıyoruz. Beni hiçbir zaman rakip olarak görmedi. Ben her zaman rakip olarak gördüm. Onu kardeşim olarak gördüm. Bu yüzden desteği her zaman yanımdaydı.” “Rıza kardeşimin bu kulübe gelmemde önemli katkıları oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kayaalp’le çalışmaya devam edeceğini belirten Bakır, “Rıza Ağabey’in olimpiyat yolu önemli bir final aşamasında, bu sene olimpiyatları var. Biz de onu elimizden geldiğince hazırlayarak desteğimizi en azından bu şekilde sürdüreceğiz” dedi. ve ona elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. İnşallah ülkemize olimpiyat şampiyonu olarak döner.” “Allah ona geri dönme ve güreş kariyerine son verme fırsatını versin” dedi.

U23 Dünya Şampiyonası öncesi keyifli bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten milli güreşçi Uzun, “Bronz madalyayı aldım. İlerleyen süreçte daha iyi madalyalar alacağım. Tüm antrenörlerimiz ve tüm ekibimiz sayesinde bu ünvanı aldım. Kulübüme, kulüp hocalarıma ve antrenörlerime teşekkür ediyorum.” “Desteklerinden dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu