Yaşam

Kaş Şekli İnsanı Vezir de Eder Rezil de! Yüz Şeklinize En Uygun Kaş Modelini Nasıl Bulacağınızı Açıklıyoruz

Bakışları daha etkileyici hâle getirmek, yüzü ortaya çıkarmak ve yüze karakteristik bir tabir kazanmak için kaş modellerini yüz haline uygun olarak seçmek epeyce kıymetli. Her yüz biçimi için birebir kaş modelini kullanmak elbette mümkün değil. Bu yüzden gelin; ince, kalın, düz ya da kavisli modeller ortasından size en çok yakışan kaş modelini bulmanıza yardımcı olacak, yüz biçiminize nazaran hakikat kaş modellerine yakından bakalım.

Doğru kaş halini belirlemek için ölçümlerden faydalanabilirsiniz.

Yüzü ortaya çıkaran en değerli özelliklerden biri kaş hali. Farklı kaş tarzları sizi farklı görünümlere taşıyabilir. Gerçek kaş modeliyle daha genç, sağlıklı ve çağdaş görünmek mümkün. Bunun için başvurabileceğiniz birkaç püf nokta mevcut. Bu püf noktaları uygulayarak size en uygun kaş modelini seçebilir, bakışlarınızı daha tesirli hâle getirebilirsiniz.

Doğru kaş ölçümünü yapmak hiç de sıkıntı değil!

Kaş modelinin yüze uygun olarak seçilmesi için birtakım ölçümlerden yararlanmak mümkün. Birinci olarak burun bitiş noktasından üst hakikat dik bir çizgi çizerek kaşın başlayacağı noktayı tespit etmek gerekiyor. Akabinde burun bitiş çizgisinden gözbebeğine gerçek giden çizgi ile kaşa verilecek kavis belirleniyor. Burun bitiş çizgisinden gözün bittiği yere kadar giden çizgi ile de kaşın biteceği noktaya ulaşılıyor. Bu üç adımı hakikat bir formda yaptığınızda yüzünüze uygun oranlarda bir kaş biçimi ortaya çıkarmış oluyorsunuz!

Farklı kalınlıkta ve modelde kaşlarla daha cazibeli görünmek mümkün.

Hayalinizdeki kaş modelinin yüz formunuza uygun olup olmaması, kaşa hal verirken dikkate alınması gereken en değerli öge. Bu ögesi göz arkası etmeden kaş formunuza karar verebilirsiniz. Gür olmayan bir kaş yapınız varsa kalın modeller size çok da uygun olmayacaktır. Ancak şayet gür kaşlara sahipseniz doğal bırakılan lakin düzgün kaşlarla çağdaş bir görünüm elde edebilirsiniz. Doğal ve kalın bırakılan kaşlarda kavisli modeller çok sık tercih edilmiyor. Bu tarzdaki kaşlara daha çok düz modeller yakışıyor ve kullanıcısına çağdaş bir görünüm kazandırıyor. Kavisli kaş modelleri ise, bakışları üst çekmek ve daha dinç bir görünüm elde etmek isteyenler için düzgün bir tercih olabilir.

Yuvarlak yüz biçimine sahip olanlar için kavisli kaşlar.

Kemiksiz ve yuvarlak formda bir yüz formunuz varsa hafif kavisli ve daha keskin açılı kaş modelleri tercih edebilirsiniz. Bu modeller, yuvarlak olan yüzünüzü yükselterek daha dinç bir tabir kazanmanıza yardımcı olur. Yuvarlak yüz çizgilerini kavisli kaşlar aracılığıyla daha keskin hâle getirebilmek mümkün. Yüzünüzü daha ince ve uzun göstermenizi sağlayan bu keskin kavisli kaşlar ile istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz.

Kalp yüz için dikkat cazibeli kaşlar.

Ters üçgen olarak da bilinen kalp yüz formunda, küçük bir çene ve geniş bir alın bulunur. Üstten alta hakikat incelen bu yüz tipine sahipseniz son periyotların trendleri ortasında yer alan kalın ve gür kaşlar sizin için uygun olmayabilir. Kalınlaştırılmış ve yuvarlak kavis verilmiş kaşlar ile geniş olan alın bölgesini dengelemek mümkün. Bu modelde kaşları üst hakikat tarayarak daha genç ve dinç bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kare yüzlere uygun olan doğal görünümlü kaşlar.

Kare halinde bir yüz çizgisine sahipseniz keskin bir yüz sözünüz var demektir. Bu keskin ifadeyi, seçeceğiniz kaş modeliyle daha yumuşak bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Şayet kalın yapılı ve gür kaşlarınız varsa, fazlalıkları temizleyerek doğal bir hâlde bırakmanız sizi son derece çağdaş gösterecektir. Daha ince bir kaş yapısına sahipseniz kaşlarınızı hafif yuvarlak modelde kullanarak besbelli olan çene çizginizi dengeleyebilirsiniz.

Oval yüzler için istikrarlı kaşlar.

Ne yuvarlak ne de keskin çizgileri olan oval bir yüz haline sahipseniz inceden kalına gerçek giden istikrarlı kaşlar tam size nazaran. Şayet kaşlarınız gür bir yapıdaysa yalnızca fazlalıklardan kurtularak pak bir görünüm elde etmek de sizin için uygun olur. Derin görünümlü kavislerden kaçınarak yüzünüzü daha da yuvarlak göstermemeye dikkat etmenizde yarar var. Son periyotlarda trend hâline gelen düz kaşlar da sizi daha çağdaş bir görünüme kavuşturabilir. Pekala siz nasıl kaş modelleri tercih ediyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu