Haber

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral Diyanet’e seslendi: Halil Konakçı’nın her zaman yanındayız

Diyanet İşleri Başkanlığı , İstanbul’un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camii İmamı Halil Konakçı hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma başlattı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, sosyal medya hesabından karara tepki göstererek Diyanet’e seslendi. Saral, “Ağzı ve kalbi bozuk bazı kimselerin beyanlarını şahit tutarak, söylemediği sözlerden dolayı inancına, vatanına ve bayrağına mest olan yüzde yüz yerli Muhterem Halil Konakçı Hoca’yı teşhir ederek muhafaza ediniz. inancı gibi sağlam bir duruş. Halil Konakçı’nın her zaman yanındayız.” sözlerini kullandı.

HALİL KONAKÇI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLADI

Diyanet İşleri Başkanlığıdin görevlisi Halil Konakçı hakkında son günlerde sosyal medyadaki bazı paylaşımları nedeniyle soruşturma başlattı.

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANINDAN KONAKÇI’YA DESTEK

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Diyanet’in soruşturma başlattığı Halil Konakçı’ya resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla destek verdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral.

“EĞRİCİ BİR DURUŞ GÖSTEREREK YAPILMIŞTIR”

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerine seslenen Saral, şu ifadeleri kullandı; “Ağzı ve kalbi kötü olan bazı kimselerin beyanlarını şahit tutarak, söylemediği sözlerden dolayı inancına, vatanına ve bayrağına mest olan yüzde yüz yerli Muhterem Halil Konakçı Hoca’yı sağlam bir duruş sergileyerek koruyun. inancı gibi.

“İNSANLARI BIRAKMAYIN YOKSA GERİ DÖNEMEZSİNİZ”

Aksi halde Halil Konak’çı hocalarımızı suçlamış olursunuz. Bozacı’nın şahidi şıra, midesinden çıkanlara boyun eğmeyin ve bu ülkenin değerlerine asla uymayın, aksi halde arkalarına geçemezsiniz. Halil Konakçı’nın her zaman yanındayız.”

KONAKÇI’NIN HATAY İLE İLGİLİ SÖZLERİ TEPKİLENDİRDİ

Hatay için Halil Konakçı, “Hatay’ın büyük çoğunluğu Arap. Orada Kürt ve Arap kardeşlerimiz var. Hala da var. Fransızlar Hatay’daki Müslüman köylerinde ve camilerinde ezan okunmasını yasaklamadı. Yine Hatay’da. Hatay’ın Fransız işgali altındaki merkezinde, köylerinde ‘Allahu Ekber’ diye ezan okunur.1938’e kadar okunur.Hatay 1938’de Türk topraklarına katıldığında ilk iş ezan okunmasını yasaklamak oldu. Yani Fransızların yapmadığını bu topraklarda zulüm ettiler” dedi. Halil Konakçı daha önce de kıyafetlerinden dolayı kadınları hedef almıştı.

habermilas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu