Haber

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu Genel Sekreteri Lynch’in Tunus Cumhurbaşkanı Said’e tepkisi

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) Genel Sekreteri Esther Lynch, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said’i “demokratik haklara saygı duymaya ve sendikacılara yönelik saldırılara son vermeye” çağırdı.

Tunus Genel İşçi Sendikası’nın (TGIS) düzenlediği gösteriye katılan ve Tunus’ta “istenmeyen adam” ilan edilmesinin ardından ülkeyi terk eden Lynch, Brüksel’de açıklamalarda bulundu.

Tunus’ta TGIS üyeleri ve liderleriyle görüştüğünü kaydeden Lynch, bu kişilerin dürüst ve saygın insanlar olduğunu, geçim yükünün, yiyecek ve güç tabanlarını kesen reformların onları korkuttuğunu söyledi.

Tunus’taki krizin çözümü konusunda sendika temsilcilerinin farklı fikirlere sahip olduğuna işaret eden Lynch, bu görüşlerin dinlenmediğini, bu kişilerin tehdit edildiğini, sindirildiğini ve saldırıya uğradığını iddia etti.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said’in emriyle ülkeyi terk eden Lynch, “Bana olanlar buzdağının sadece görünen kısmı” dedi. sözünü kullandı.

Lynch, sendika liderlerinin işlerini zorlaştırmak amacıyla saldırıya uğradığını belirterek, bunun sıradan sendika üyelerine de bir uyarı olduğunu savundu.

“Barışçıl bir protestoya katıldığım için beni sınır dışı etme kararı, Tunus’ta sendikacıların her gün karşılaştıkları taciz ve yıldırmanın tipik bir örneği. sendika işi,” dedi Lynch. değerlendirmesini yaptı.

“Bu hafta sonu bizzat deneyimlediğim sendikacılara ve sivil toplum aktivistlerine yönelik otoriter taktiklerin demokratik bir ülkede yeri yoktur.” Lynch, “Tunus Devlet Başkanı Kays Said’i bir kez daha demokratik haklara saygı duymaya ve sendikacılara yönelik saldırılarına son vermeye çağırıyorum” dedi. söz konusu.

Tunus’ta gördüğü muameleye sessiz kalmayacağını söyleyen Lynch, yaşadıklarının Tunus’ta sendikaların yanında olma kararlılığını pekiştirdiğini sözlerine ekledi.

Tunus’un içişlerine müdahale iddialarına ilişkin olarak Lynch, dayanışmanın işçi hareketlerinin merkezinde yer aldığını ve bu nedenle bir Avrupalı ​​sendika liderinin Tunus’a gidip işçilerin yanında yer almasının son derece normal olduğunu savundu.

Fransa ve İngiltere’deki işçilere de benzer mesajlar verdiğine işaret eden Lynch, hükümetlerin sendikalara saldırmak yerine anlaşmazlıkları müzakere yoluyla çözmesi gerektiğini söyledi.

Tunus, Lynch’e ülkeyi terk etmesi için 24 saat verdi

TGİS’in daveti üzerine işçi haklarındaki eksikliklere tepki göstermek amacıyla 18 Şubat’ta Sfaks’ta düzenlenen eylemde konuşan Lynch, “Herhangi bir bölgede sendikaya saldırı olursa, bu sendikaya saldırı sayılır. Dünyanın her yerindeki sendikalar.” Kendi sözleriyle, ETUC’un TGIS’e dayandığını açıkladı.

Lynch’in açıklamalarını “ülkenin içişlerine karışmak” olarak değerlendiren Tunus yönetimi, Lynch’in “istenmeyen adam” ilan edildiğini ve ülkeyi terk etmesi için 24 saati olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Tunus Genel İşçi Sendikası’nın Sfaks kentinde düzenlediği gösteriye katılan ve Cumhurbaşkanı Kays Said’in talimatı doğrultusunda açıklamalarda bulunan Esther Lynch, şahıs ilan edildi. Tunus makamlarının kendisine yaptığı ihbar üzerine 24 saat içinde ülkeyi terk etmesi istendi.” kelimeler yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu