Ekonomi

Altın yükselişini üçüncü haftaya taşıyor

Altın üst üste üçüncü haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor.

Spot altının onsu 1.967 dolardan işlem görüyor. Öte yandan ons altın üzerinden hesaplanan gram altın ve bankalararası Dolar/TL kuru 1.703 TL seviyesinden alıcı buluyor.

Bu tablo, ABD’deki işsizlik başvurularının iki ayın en düşük seviyesine inmesiyle, işgücü piyasasının dayanıklılığını vurgulayan veriler tarafından biraz gölgelendi.

Tahvil getirileri, yatırımcıların önümüzdeki hafta yapılacak Fed toplantısının ötesinde daha fazla faiz artırımı olasılığını fiyatlamalarıyla Perşembe günkü ralliden sonra hafifledi.

Spot altın, Perşembe günü seansı yüzde 0,4 düşüşle kapatmak için iki ayın zirvesinden geri çekilmesine rağmen, faiz oranı spekülasyonları ve doların zayıflamasıyla bu ay yaklaşık yüzde 3 arttı.

RBC Capital Markets Stratejisti Christopher Louney, Fed sıkılaştırmanın sonuna yaklaşırken bir notta söyledi. altında daha yüksek bir fiyat senaryosu hala ağır basıyor. Bununla birlikte, yatırımcılar riskten korunma varlığı olarak spot altının çekiciliğini azaltacak riskler konusunda giderek daha az endişe duyabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu