Haber

Yusaku Maezawa açıkladı: Ay yolculuğuna kimler katılacak?

Japon iş adamı Yusaku Maezawa, Elon Musk’a SpaceX roketi ile Ay’a yapacağı yolculukta eşlik edecek isimleri açıkladı. Grup, sanatçılar ve fotoğrafçılardan oluşan sekiz üyeden oluşacak.

Elon Musk ve Yusaku Maezawa

Maezawa, 2021’de Rus Soyuz roketi ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) 12 günlük bir yolculuk yaparak, son yıllarda uzay istasyonunu ziyaret eden ilk uzay turisti oldu.

Seçtiği sekiz ismi sosyal medya hesabından #dearMoon etiketiyle paylaştı.

Jeff Bezos’un Blue Origin’i de dahil olmak üzere ticari firmalar, varlıklı müşteriler için yeni bir uzay yolculuğu çağını başlattı. Maezawa ve ekibi ayrıca SpaceX’in Ay’a uçuşunun ilk yolcuları olacak.

ABC’nin haberine göre SpaceX’in Starship aracıyla yapılacak yolculuğun sekiz gün sürmesi planlanıyor. 2023 yılında gerçekleşmesi beklenen uçuşun, devam eden uzay aracı ve roket testleri nedeniyle ertelenebileceği düşünülüyor.

Maezawa, bir milyon kişinin başvurduğu Ay seferi için dünyanın dört bir yanından sekiz mürettebat belirledi.

K-pop grubu Big Bang ile çıkış yapan Choi Seung Hyun (TOP) ve Japon-Amerikalı müzisyen ve babası Benihana restoran zincirini kuran DJ Aoki, seçilmiş yüksek profilli üyelerin ortasında.

Çoğunlukla sanatçı ve fotoğrafçılardan oluşan kümede YouTuber Tim Dodd, film yapımcısı Brendan Hall, Çek sanatçı Yemi AD, İrlandalı fotoğrafçı Rhiannon Adam, İngiliz fotoğrafçı Karim Iliya ve Hintli aktör Dev Joshi de yer alıyor.

(DIŞ HABER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu