Haber

YKS tercihleri ​​ne zaman başlıyor? ÖSYM tercihleri ​​ne zaman başlayacak? YKS tercihleri ​​ne zaman sona eriyor?

Seçenekler ne zaman başlıyor? evet ? ÖSYM tercihleri ​​ne zaman başlayacak? YKS tercihleri ​​ne zaman sona eriyor? sorular gündemde. Sınav sonuçlarının açıklanmasına kısa bir süre kala YKS sınavına giren adaylar, YKS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Öğrencilerin gündemindeki bahis merakının ortasında YKS tercihleri ​​ne zaman başlıyor? ÖSYM tercihleri ​​ne zaman başlayacak? YKS tercihleri ​​ne zaman sona eriyor? sorular incelenir.

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

3,5 milyondan fazla adayın katıldığı 2023-YKS sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinde açıklandı.

YKS SINAV SONUÇLARINI NEREDE GÖREBİLİRİM?

YKS sonuçları TC kimlik numarası ve aday şifresi ile öğrenilebilir. Öğrenciler üniversite tercihlerini YKS’den alacakları puana göre yapacaklar.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAR?

YKS Tercih Rehberi’nin açıklanmasının ardından üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih süreci başlayacak. Seçim süreçleri 27 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri ​​arasında yapılacak.

YKS İMTİHAN SONUÇ SORGU EKRANI!

SINAVIN KAZANANLARI BİRİNCİ AÇIKLANDI

ÖSYM Lideri Bayram Ali Ersoy yaptığı açıklamada kazananları tek tek okudu: “Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) Sayılarla Birincisi Mustafa Özcan, Atatürk Anadolu Lisesi ve Namık Emre Acar, Özel Mesleki Eğitim Fen Lisesi (Konya) Eşit Ağırlık Birincisi; Emre Ekici Süleyman Demirel Fen Lisesi (Afyonkarahisar), Sözlü birincisi; Ahmet Berk Takir Kabataş Erkek Lisesi.”

3 milyon 500 binin üzerinde adayın başvurduğunu belirten Ersoy, “Sınavda sorulan sorular açısından soru iptali ve cevap seçenek değişikliği söz konusu değildir. Bu nedenle temiz bir YKS süreci tamamlanmıştır.”

TABAN VE TAVAN NOKTALARI BELİRLENECEK

YKS tercihlerinde adayların 24 hakkı bulunmaktadır. 2023 YKS üniversite taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları henüz belli değil. Bu yılki puanlar, üniversiteye yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra açıklanacak. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ÖSYM tarafından yayınlanacak olan YKS tercih kılavuzunda son alımın 2 ve 4 yıllık bölümlerinin taban ve tavan puanları yer alacak.

haberaltinova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu