Haber

Yıllarca ‘MİT’e Yakın Gazeteci’ Olarak Görüldü: MİT, Cem Küçük’ü veto etti

Gazeteci Ertuğrul Özkök, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yıl dönümü etkinliğine davet edilen gazeteciler hakkında dikkat çekici bir yazı yazdı. Özkök, birçok gazetecinin aksine yıllarca MİT’e yakın gazeteci olarak tanıtılan Cem Küçük’ün davetliler arasında yer almadığını belirtti.

Gazeteci Ertuğrul Özkök, Haber10’daki köşesinde, MİT’in 97. Kuruluş Yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinliğe davet edilen gazetecileri anlattı. Özkök, yazısında, etkinliğe davet edilen gazetecilerin çoğunlukla hükümete yakın isimler olduğunu belirtti.

Konuklar arasında tarihçi İlber Ortaylı’nın da bulunduğunu belirten Özkök, şöyle devam etti: “Ankara kulislerini iyi bilen bir gazeteci arkadaşım, ‘Duyduklarım MİT tarafından hazırlanmıştı. Ama bundan eminim. Mutlaka Bakanlığa iletilmiştir’ dedi. İletişim Başkanlığı’nın onayı.”

Özkök, etkinlikte iktidar karşıtı FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk’ün de hazır bulunduğunu yazdı.

Özkök’ün yazısının en ilgi çekici kısmı Cem Küçük bölümü oldu. Deneyimli gazeteci, Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük’ün etkinliğe katılamamasıyla ilgili şunları yazdı:

“Yıllardır MİT’e yakın bir isim olduğunu ve oradan haber aldığını satırlarından okuyorduk. Davet edilmemesi bana ilginç geldi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu