Ekonomi

Öğle Hisse Senedi Hareketleri: Netflix Hisseleri Yükseliyor, ASML Çip Sektöründe Yükselişe Öncülük Ediyor

Investing.com — ABD’deki başlıca hisse senedi endeksleri Çarşamba günü, büyük ölçüde üç aylık kazanç duyuruları sırasındaki olumlu kurumsal mali raporlar nedeniyle yükseldi. Netflix büyük teknoloji şirketlerinin hisselerinin yükselişini desteklerken ASML (AS: ASML)’in olumlu sonuçları yarı iletken endüstrisindeki stokları artırdı.

Bugün ABD piyasasındaki en değerli hisse senedi hareketlerinden bazıları aşağıda vurgulanmıştır:

Netflix’in (NFLX) hisseleri, şirketin dördüncü çeyrekte analistlerin beklediğinden daha fazla abone kazandığını açıklamasının ardından %12 arttı; bu başarıyı güçlü bir programlama dizisine bağladı.

AT&T (T) hisseleri, telekomünikasyon şirketinin yıllık kazançlarının analistlerin beklediğinden daha düşük olacağını öngörmesi ve kablolu hat sağlayıcılarının yoğun rekabetiyle karşı karşıya kalması sonrasında %3 düştü.

Tesla (TSLA) hisseleri, elektrikli araç üreticisinin tedarikçilere 2025 ortasında yeni, uygun fiyatlı bir elektrikli otomobil üretme niyetini bildirdiğini bildiren Reuters raporunun ardından %1 arttı. Tesla’nın çarşamba günü piyasa kapandıktan sonra kazanç verilerini yayınlaması planlanıyor.

ASML (ASML) American Depositary Receipts (ADR), Hollanda merkezli yarı iletken ekipman üreticisinin dördüncü çeyrekte analist tahminlerini aşan kar açıklaması ve rekor seviyede sipariş açıklamasının ardından %8,3 oranında değer kazandı.

General Dynamics’in (GD) hisseleri, ABD’li savunma yüklenici firmasının, artan küresel siyasi gerilimlerin askeri teçhizata olan talebi sürdürmesi nedeniyle dördüncü çeyrek gelirinde artış bildirdikten sonra %5 arttı.

Texas Instruments’ın (TXN) hisseleri, yarı iletken üreticisinin ilk çeyrekte piyasa tahminlerinin altında gelir ve kar açıklamasının ardından %2 düştü.

Kimberly-Clark’ın (KMB) hisseleri, tüketim ürünleri şirketinin dördüncü çeyrek satışlarının pazar beklentilerini karşılamadığını, ürünlerine olan talebin dalgalandığını ve fiyat artışlarının daha az etkili olduğunu bildirmesinin ardından %4 düştü.

DuPont (DD) hisseleri, malzeme bilimi firmasının stoklardaki ek düşüşler ve Çin’de devam eden pazar zorlukları nedeniyle gelir beklentilerini karşılayamayacağını ve bunun da satış hacimlerinin düşmesine yol açacağını söylemesinin ardından %11 düştü.

Ford (IS: FROTO ) (F) hisseleri çünkü otomobil şirketi, güvenli bir şekilde sabitlenemeyen ve trimin ayrılmasına neden olabilecek A sütunu trim tutma klipsleriyle ilgili olası sorunlar nedeniyle 2011’den 2019 modellerine kadar yaklaşık 1,88 milyon belirli Explorer aracını geri çağırmayı planlıyor. Yüzde 1,3 düştü.

Abbott Laboratories’in (ABT) hisseleri, sağlık ekipmanı şirketinin ilaç bölümünde beklenenden düşük satışlar bildirmesinin ardından %2,9 oranında değer kaybetti.

Freeport-McMoran’ın (FCX) hisseleri, madencilik firmasının dördüncü çeyrekte analist tahminlerini aşan kazanç ve kazanç açıklamasının ardından %5,3 arttı.

Amfenol (APH) hisseleri, analist beklentilerine uygun olarak güçlü dördüncü çeyrek mali sonuçlarının ardından %5 arttı. Analistler şirketi etkileyici performansından ötürü övdü.

TE Connectivity (TEL) hisseleri, elektronik bileşen üreticisinin ilk çeyrek mali sonuçlarını ve gelecek tahminlerini paylaşmasının ardından kar marjlarının beklenenden daha iyi performans göstermesinin ardından %7,5 arttı.

Progressive Corp. (PGR) hisseleri, sigorta taahhütlerindeki güçlü performans sayesinde dördüncü çeyrekte hisse başına beklenenden daha iyi kazanç bildirmesinin ardından %5 arttı.

AMD (NASDAQ: AMD ) hisseleri, ASML’nin beklenenden daha iyi faydalarından sonra yarı iletken hisselerindeki genel artışın etkisiyle %6 arttı. NVIDIA (NASDAQ: NVDA) %3, Applied Materials (AMAT) %4, Broadcom (AVGO) %2,5, Harika Micro Computer (SMCI) %5 ve Lam Research (LRCX) %2,5 kazandı.

Son teknoloji ürünü, yapay zeka destekli InvestingPro+ hisse senedi seçimlerimizle yatırım stratejinizi geliştirin. Pro+ abonelik planlarımızda sınırlı bir süre için özel bir indirim için INVESTPROPLUS24 promosyon kodunu kullanın. Daha fazlasını öğrenmek için buraya tıklayın ve ödeme sırasında indirim kodunu uygulamayı unutmayın!

Louis Juricic’in ek raporlaması

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

habercemisgezek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu