Haber

Kocaeli’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yatırım teşekkürü

KOCAELİ (İGFA) –Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kuzey Metro Hattı’nın yatırım programına alınmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükranlarını ilettiğini belirtti.

Bölgenin toplu ulaşım sistemi açısından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım master programında böyle bir metro hattının yapılmasının zorunluluk olarak görüldüğüne işaret eden Başkan Büyükakın, “Bunu nasıl yaparız diye çalışıyoruz. Son olarak konuyu Ulaştırma Bakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza sunduk. “Yaklaşık 3 ay önce konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı ve yatırım programına alınması süreci tamamlandı” dedi.

KÖRFEZDEN KARTEPE’YE KADAR UZANACAK

Yatırım programına alınan Körfez ilçesinden başlayıp Derince, İzmit ve Kartepe’yi kapsayan 35 kilometrelik Kuzey Metro Hattı’nın ilk etabının 26 kilometre uzunluğunda olduğunu belirten Başkan Büyükakın, “İhale hazırlıkları tamamlanarak başlanacak. Önümüzdeki dönemde Körfez’de 3 istasyon noktamız var, biri ticaret odamızın hemen yanında olacak. İzmit yönünde 2 durak daha var. İkinci etapta Atalar İlçesi’ne doğru 3 istasyon daha var.” Öncelikle Körfez bölgesi tarafından başlatılacak ve bölgenin toplu ulaşım sorununun çözümüne büyük katkı sağlayacak” dedi.

Metronun 95 milyar TL’lik yatırım hacminin Büyükşehir Belediyesi bütçesinin neredeyse 2,5 katı büyüklüğünde olduğuna işaret eden Başkan Büyükakın, “Merkezi yönetim bütçesinden böyle bir kaynağın ayrılması ve bunun yapılacak olması, Şehrimizin kaynaklarının yerli kullanımına ciddi bir katkı.Gebze-Darıca OSB arasındaki metro hattı yatırımının zamanlamasına ilişkin Ulaştırma Bakanlığı’na talebimizi Sayın Cumhurbaşkanımız memnuniyetle karşıladı.Şimdi şehrimiz için çok değerli bir metro projesi hayata geçmiş oldu. Yatırım programına alındı.”Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a şehrim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

cungushaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu