Haber

Katliamların 7’nci yılında İzmir’de ‘Bellek ve Sanat ile İyileşme Programı’

İZMİR – Fersude-Friedrich Ebert Stiftung dayanağı ile 10 Ekim Barış Derneği tarafından hayata geçirilen “Ankara, Diyarbakır ve Suruç Katliamları’nın 7. Yılında Bellek ve Sanat ile İyileşme” aktifliğinin İzmir programı, 12-13 Kasım’da İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl 9-10 Ekim 2021 tarihinde Ankara’da, 22 Ekim’de Çanakkale’de, 9-25 Aralık’ta ise İstanbul’da gerçekleştirilen “Barışan Uçan Kanatlar ve Ardında Kalanlar Programı”nın devamı niteliğinde olan aktiflikte, katliamların yedinci yılında bellek atölyeleri, dertleşi ismi verilen sohbetler, paneller ve müzik dinletileri düzenlenecek.

SERGİ AÇILIŞI İLE BAŞLAYACAK

12 Kasım günü stant açılışı ile başlayacak aktiflik, Emine Kart’ın “Gülüşlerini Unutmayacağız” ve “Düş Yolcuları” isimli fotoğraf şovları ile devam edecek. Fotoğraf şovlarını “2015’ten Bu Yana Gelmeyen Adalet” paneli izleyecek. Panel kolaylaştırıcısı İshak Kocabıyık, iştirakçileri ise Amed Aileleri İnisiyatifi’nden Hayati Şura, Suruç yaralısı Koray Türkay ve 10 Ekim Barış Derneği Lideri Mehtap Sakinci Coşgun olacak. Panelde dava süreçleri özelinde şiddetin bir öbür formu olan “adaletsizlik” tartışılacak.

Günün son aktifliği ise “Ölüm Ne Yana Düşer Usta” isimli belgeselin gösterimi olacak.

ANIT AĞAÇ ‘ÖRGÜTLÜ MÜCADELE’ BATTANİYESİ İLE SARILACAK

Etkinliğin ikinci ve son günü ise 10 Ekim Ankara Katliamı Anıtı’nda yapılacak anma ile başlayacak. Anmada anıt alanında yer alan anıt ağaç, katliamda hayatını kaybeden insanların isimlerini taşıyan 104 modüllü “Örgütlü Mücadele” battaniyesi ile sarmalanacak. Akabinde İzmir Mimarlık Merkezi Konferans Salonu’nda “Mavi Düşler – Korkmuyorum Yaşamaktan” isimli teatral müzik gösterisi gerçekleştirilecek. Şovun akabinde Geniş Merdiven Orkestrası müzik dinletisi ile sahne alacak.

İkinci günün son aktifliği ise 10 Ekim ailelerinin iştiraki ile can bulan ve artık neredeyse klasikleşen “Dertleşi” isimli kısım. Bu kısımda 2023 yılı için daima birlikte neler yapabileceği masaya yatırılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu