Haber

İmamoğlu deprem seferberliği için düğmeye bastı: Düzeni değiştiriyoruz, her şeye sıfırdan başlıyoruz

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, İstanbul Sarsıntı Seferberlik Planını İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlediği toplantıda bürokratlarıyla birlikte kamuoyuna açıklıyor.

İBB’nin bir araya getirdiği Deprem Bilim Üst Kurulu’nun çalışmaları doğrultusunda, güçlendirmeden acil yardıma, depremden korunmaya, depremden acil yardıma 7 başlık altında hazırlanan planda, kenti beklenen büyük depreme karşı hazırlamak için yol haritası çizildi. lojistikten sağlık önlemlerine, mahalle örgütlenmesinden afete uyum merkezine kadar.

Bilim insanları, meslek kuruluşu temsilcileri ve siyasetçilerin katıldığı toplantı, İmamoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı:

Türkiye’yi sarsan depremlerin ardından bölgede yürüttükleri yardım çalışmalarını anlatan İmamoğlu, “Bu büyük afet ve afet sırasında yaşadıklarımız hepimize çok derin sorumluluklar yüklüyor. önce.

– Bu atmosferde onbinlerce canımız harabe halindeyken biz sıradan hayatımızı sürdüremiyoruz. Bu topraklarda sürekli sarsıntı olursa, binalar çökerse, insanlarımız ölürse; İktidar, muhalefet, bürokratlar ve vatandaşlarla birlikte hepimiz depremi Türkiye’nin birincil sorunu olarak kabul etmeliyiz. Artık deprem, fay hattı, depremin nerede olacağı, ne zaman olacağı, olup olmayacağı, ne kadar büyük olacağı tartışmalarını bir kenara bırakmalıyız. Beyin sarsıntısı bu topraklar için bir gerçek.

“DÜZENİ DEĞİŞTİRİYORUZ, İSTANBUL OLARAK YÜKSELİYORUZ”

Depremde yıkılmaması için depreme dayanıklı yerleşim yerleri ve depreme dayanıklı kentler oluşturmak zorunda olduklarına işaret eden İmamoğlu, “İBB olarak bugün itibariyle inisiyatif alıyoruz, sistemi değiştiriyoruz. Düzeni değiştirmek cesaret ister.Cesur olabilmek için önce yanlış düzenin parçası olmaktan kurtulmalıyız.

– 1999’dan beri İBB sarsıntısını konuşuyoruz ama bugüne kadar yeterli adımları atamadı. 2019 Haziran ayından itibaren tamamen imar-kira-siyaset sisteminin dışında kalmıştır. Bu nedenle depremle ilgili en ileri ve en yavaş adımları atacak durumdayız. İlk günden bu yana bu pozisyonun gereklerini yerine getirdiğimiz gibi, İstanbul olarak deprem sorununu da yerine getirmek için ayağa kalkıyoruz. Depreme dayanıklı İstanbul için seferberlik başlatıyoruz.

“DEPREM UZATMA SORUNU”

– İnsanımızı korumak için depreme dayanıklı şehir uygulamasını İstanbul’da ilk kez gerçekleştirerek Türkiye’ye örnek teşkil edeceğiz. Gayemiz budur, seferberliğimizin gayesi budur. Deprem, İstanbul için kaçınılmaz bir gerçek ve beka sorunudur. Tarih boyunca İstanbul’u vurduğu gibi yine vuracaktır. Saati bilmiyoruz ama deprem bu şehirde olacak. Kimse şüphe etmesin.

– Bu milli seferberlikte devletimizle, hükümetimizle, bilim insanlarımızla, sivil toplumumuzla ve milletimizle birlikte çalışmak ve başarmak istiyoruz. Her parçanın etkinleştirilmesi ve eyleme geçirilmesi gerekiyor; çünkü devlet memurundan teknik işçisine, sağlık memurundan vatandaşa uzanan uzun bir zincirin kırılmadan çalışması gerekiyor. Bilim bizim tek ışığımızdır. Bu kadim şehri deprem ve afetlere karşı dayanıklı bir şehir haline getirmek için her şeye sıfırdan başlıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu