Ekonomi

Goldman’dan seçim senaryosu analizi

Goldman Sachs, seçimlere ilişkin yaptığı analizde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) rezervlerindeki sert düşüşün kur oynaklığı riskini artırdığını belirterek, piyasanın Türk lirasındaki sert kaybı fiyatladığına dikkat çekti.

Goldman Sachs ekonomistleri Başak Edizgil ve Clemens Grafe tarafından hazırlanan 10 Mayıs tarihli raporda, seçimlerin makroekonomik dalgalanmaların arttığı bir ortamda gerçekleştiğinin altı çizildi.

Raporda, ekonomi yönetiminin döviz kurunu nispeten sabit tutmasına karşın enflasyonun yüzde 40’lara yakın kaldığı belirtildi.

Raporda TCMB’nin azalan rezervlerinin etkisi de ele alındı. Ekonomistler, TCMB’nin rezervlerinin hızla azaldığını ve bunun da döviz kurlarında dalgalanma riskini yeniden artırdığını belirtti.

Goldman Sachs ekonomistleri, dalgalı makroekonomik ortamla birlikte farklı politika gündemlerinin piyasalarda keskin yeniden fiyatlamalara neden olduğunu düşündüklerini belirtti. Goldman Sachs ekonomistleri raporda, “Bizce fiyatlanan faiz beklentileri, muhalefetin kazanma ihtimalinin piyasa beklentilerinden daha yüksek olduğunu ve muhalefetin fiyat istikrarı doğrultusunda kararlı bir şekilde faiz artırımı yapma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor” dedi. odak programı” kullanıldı.

“Keskin bir kayıp TL’de fiyatlanıyor”

Ekonomistler, liradaki sert düşüşün piyasalar tarafından da fiyatlandığını belirterek, “Liranın aşırı değerlendiğini düşünürken, bir düzeltme zamanlaması öngörmenin zor olduğunu ve seçim sürecine ve sonucuna bağlı olacağını düşünüyoruz” dediler. dedi.

Ekonomistler, döviz beklentileri keskin bir şekilde yeniden fiyatlanırken döviz tahvil faiz farklarının nispeten sabit kalmasını şaşırtıcı bulduklarını söylediler.

gurunajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu