Ekonomi

Goldman ABD’de resesyon ihtimalini düşürdü

Goldman Sachs, enflasyonun soğuması ve hâlâ dirençli olan işgücü piyasasının Fed’in faiz oranlarını daha fazla artırmasına gerek kalmayabileceğini göstermesi nedeniyle ABD’nin resesyona girme olasılığının önceden yüzde 20’den yüzde 15’e çıktığını düşünüyor.

Goldman’ın baş ekonomisti Jan Hatzius bir araştırma notunda şunları yazdı: “Birincisi, devam eden sağlam istihdam artışı ve artan reel ücretler sayesinde gerçek harcanabilir gelir 2024’te yeniden hızlanacak. İkincisi, para politikasının ‘uzun ve değişken’ politikasından kaynaklanan artan sürüklenme Gecikmelerin ekonomiyi etkileyeceğini belirten Erdoğan, “Bunun ekonomiyi hatasız bir resesyona sürükleyeceği fikrine hala katılmıyoruz” dedi.

Ekonomistler, politika sıkılaştırmasının önündeki engelin “2024 başlarında tamamen ortadan kalkmadan önce” azalmaya devam edeceğini düşünüyor.

Hatzius’un yüzde 15’lik resesyon tahmini, yüzde 60’lık Bloomberg konsensusundan çok daha iyi. altındakalıyorum.

Goldman aynı zamanda ABD’nin ekonomik büyümesi konusunda da emsallerinden daha iyimser ve 2024 sonuna kadar ortalama yüzde 2 ilerleme öngörüyor. Hatzius, Fed’in Eylül ayı faiz artırımının “masa dışı” olduğunu ve Kasım ayı faiz artırımına yönelik engelin “önemli” olduğunu söyledi. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu