Haber

Edirneli Baklavacı: “25 Yıldır Buradayım, Böyle Berbat Bir İş Görmedim. Bir Kilo Baklava En Ucuzu 100 Lira”

Edirne Baklavacı İbrahim Halil Özer, Ramazan Bayramı öncesi Çilingirler Çarşısı’nda; “25 yıldır buradayım, böyle rezil iş görmedim. Bir kilo baklava en ucuzu 100 lira. Bir kilo cevizli baklava 100 lira, fıstıklı baklava 200 lira, fıstıklı dürüm 300 lira. Ev baklava 180 lira” dedi.

Ramazan Bayramı öncesi baklavacılar sipariş alamamanın sıkıntısını yaşadı. Esnaf İbrahim Halil Özer, kentte yerel halkın alım gücü olmadığı için baklava alamadığını, kur farkından dolayı alışveriş için kente gelen Bulgaristan’dan turistlerin baklava aldığını söyledi.

“BU ZAMANDA SİPARİŞ ALMADIK”

İbrahim Halil Özer dedi ki:

“25 yıldır buradayım, böyle rezil bir iş görmedim. ekonomi çöktü. İnsanların alım gücü yok. Bir kilo baklavanın en ucuzu 100 lira. Türkler onu bile kaldıramıyor. Yabancılar gelmedikçe bizim işimiz olmuyor. Şu anda zor durumdayız. Baklava fiyatları biraz arttı ama biz artırmadık. 120-130 lira olması lazım ama biz 100 liradan satıyoruz. Bir kilo cevizli baklava 100 lira, fıstıklı baklava 200 lira, fıstıklı dürüm 300 lira, ev baklavası 180 lira, midye 220 lira. Geçen bayram bir pandemi vardı ama çok yoktu ama iki yıl önce de vardı. Henüz herhangi bir sipariş almadık.”

Kaynak: ANKA / Yerel

haberacigol.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu