Haber

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı depremle ilgili Dezenformasyon Bülteni yayınladı

Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Başkanlığı Dezenformasyon Çaba Merkezi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerle ilgili 25-26 Şubat Dezenformasyon Bülteni’ni yayınladı.

Bültende, “Hackerların Türkiye’de yaşanan deprem felaketi için New York’ta elektronik billboardları “hackleyerek” yardım çağrısı yaptığı” iddiasıyla paylaşılan görüntülerin gerçek olmadığı belirtildi.

Bazı sosyal medya hesaplarında “New York’ta elektronik reklam panolarının hacklendiği ve bilgisayar korsanlarının Türk hükümetine şikayette bulunarak uluslararası toplumdan yardım istediği”nin kaydedildiği bültende, siyah alan ve yazının “New York’ta” olduğu belirtildi. bilgisayar korsanlarının yazdığı, daha sonra montajla manzaralara eklenen kurguydu.

Bültende, 11 ili etkileyen deprem sonrası hayatını kaybedenlerin enkaz altında kalan eşyalarına ilişkin çeşitli spekülasyonların gündeme geldiğine dikkat çekilirken, ziynet eşyası, para, silah ve çelik kasa gibi değerli eşyaların, yıkılan binalarda enkaz çalışması sırasında vatandaşlar ve görevliler tarafından bulunan eşyalar koruma altına alındı. .

Bültende, emniyet müdürlüğü tarafından koruma altına alınan değerli eşyaların, vatandaşların ifade ve belgelerini teslim etmesinin ardından Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda tutanak tutularak emniyete götürüldüğü belirtildi. eşyaların kendilerine ait olduğunu belirledi.

İstanbul Havalimanı ile ilgili iddialar

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul Havalimanı’nın inşası ve zemini ile ilgili çeşitli argümanlar ileri sürülürken, hava operasyonları gerçekleştirilecek şekilde tasarım ve inşaat çalışmalarının deprem modellemesi çerçevesinde yapıldığı bültende belirtildi. ile havalimanının tüm binaları olası bir deprem anında kesintiye uğramayacak.

Bültende şu görüşlere yer verildi:

“2015 yılı tasarım aşamalarında İstanbul’da olası bir depremin havalimanındaki tüm tesis ve yapılara olası etkileri dikkate alınmıştır. 2015 İstanbul Havalimanı Sismik Tehlike Raporu’nun hazırlanmasında Bölüm Fahri Profesörü Mustafa Erdik Boğaziçi Üniversitesi, Deprem Güçlendirme Derneği (DEGUDER) Yürütme Konseyi Başkanı Sinan Türkkan ve Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Kurucu Bölüm Başkanı Prof. inşa edilmiş ve şantiye sahası güçlendirilmiştir.İstanbul Havalimanı, olası sarsıntı yükleri de dahil olmak üzere havalimanı işletmeciliğine uygun hale getirilmiştir.

Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan “jandarmanın Türk bayrağını indirmeye çalıştığı” iddiasının manipülasyon içerdiği vurgulanan bültende, 22-23 Ekim 2022 tarihlerinde İstanbul’un Çatalca ilçesinde 1200 kaçak yapının tespit edildiği belirtildi. , kolluk kuvvetleri tarafından bölgeye gönderilmiş olup, söz konusu peyzajların tahrip edilmesi nedeniyle Türk bayrağının zarar görmemesi için tedbir alınmıştır. Alırken geri çekildiği söylendi.

Bültende, kolluk kuvvetlerinin yıkım sırasında Türk bayrağının yere düşmemesi ve zarar görmemesi için çaba sarf ettiği, görüntülerin sarsıntı bölgesi ya da kaldırılmasıyla ilgisi olmadığı bildirildi. bayrağın iddia edildiği gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu