Ekonomi

Çinli SPIC, Eren Santrali ile Türkiye’de rekor kırdı

Çin’in en büyük elektrik üreticilerinden biri ve dünyanın en büyük 260. şirketi olan SPIC, Türkiye’de üstlendiği operasyonlarla dikkat çekiyor. Son 3 yılda SPIC, Eren Elektrik Santrali’nin Türkiye’deki tek ünite ve çift ünite işletme gün sayısı rekorunu kırarken, Eren Elektrik Santrali aynı yılda 600 MW ve üzeri elektrik üretimi yapan diğer santraller arasında defalarca birinciliği elde etti. Türkiye’de dönem.

Türkiye’de Eren Santrali’nin 2. ve 3. üniteleri ile Atlas Santrali’nin 1. ve 2. ünitelerinin işletme ve bakımlarının teknik rehberliğinden sorumlu olan SPIC, bu iki santralin seviye bakımlarını da üstlendi.

Santralin istikrarlı işletim ve bakımını bilimsel yönetim ve profesyonel teknoloji ile sürdüren, işletme sürecinde her zaman sorumluluk anlayışına bağlı kalan SPIC, 1 No’lu makinenin B ve C vakum pompalarındaki ani akım artışına da müdahale etti. Eren Santrali’nin ekipmanlarının eskimesi nedeniyle 2. SPIC tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Santralin işletmeye alınmasının durdurulmasının ardından proje departmanı hızla harekete geçerek grup incelemeleri yapmaya başladı. Makinenin bölümleri ayrıştırılarak kısa sürede arızanın hava çıkış perdesindeki hasardan kaynaklandığı tespit edildi ve yedek modül zamanında değiştirildi.Bakım çalışmaları 4 saat gibi kısa bir sürede tamamlanırken, vakum pompası SPIC İşletme ve Bakım Teknik Yönlendirme Proje Departmanı çeşitli verileri analiz ederek fabrika personeli ile koordineli olarak sürekli çalışarak 1. ve Atlas Santrali’ndeki 2. ünitelerde işletme sorunu yaşanmaz, önleyici tedbirler alınmıştır.”

Kökleri Balkan Yarımadası’na dayanan ve şimdi Türkiye’de 2019 yılının başından bu yana SPIC, “Tek Kuşak, Tek Yol” ülkelerinde güç alanında çalışan Çinliler ve Türkler arasında derin bir dostluk kurmuştur. kaydedildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu