Haber

CHP’li Karaca: Ülkemizi haklar ve özgürlükler yurdu haline getireceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Ülkemizi haklar ve özgürlükler ülkesi yapacağız. Demokrasiyi, insan hakları ve özgürlüğü birlikte tesis edeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca, ’10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ nedeniyle parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. CHP’li Karaca, Türkiye’nin haklar ve özgürlükler ülkesi olmaktan çok uzak olduğunu savunarak, “İnsanların hak öznesi olarak kabul edildiği bu özel günde, ülkemizde 85 milyon vatandaşımız olduğu için aşağıdaki resmi paylaşmak isterim. bu ülke böyle bir tabloyu hak ediyor.Ülkemizde yoksulluk sorunu çözüldü, sosyal devlet dar gelirli vatandaşlarla birlikte.Okullarda çocuklara iki öğün yemek veriliyor, hiçbir çocuk aç yatmıyor.Türkiye’de hiçbir kadın şiddete maruz kalmıyor. Ülkemizde Kadın cinayetlerinin failleri cezasız kalmıyor çünkü her türlü şiddet ve kadın cinayetini önleyecek bütüncül politikalarımız var.Her kadının yaşama hakkı var, işkence görmeme hakkı var, devlet garanti altına aldı. Artık taciz, tecavüz yok, erken yaşta zorla evlendirilmiyorlar.Hiçbir gazeteci sadece yazdıklarından dolayı gazetecilik yaptığı için yargılanmıyor,cezalandırılmıyor çünkü halkın haber alma hakkı var. sabahın erken saatlerinde kapının tokmakla kırılmadığını düşündüğü için tweet’iyle zirve yapıyor. Artık yazılarımızda cumhurbaşkanını eleştirmek suç sayılmıyor. Meydanlarda kadınlar, gençler, işçiler ve vatandaşlar, hak ihlallerini duyurmak için toplanma ve gösteri yapma haklarını özgürce kullanabiliyor. Çocuklar tarlalara, sokaklara, fabrikalara gitmiyor; çocuklar okulda. Güzel bir tablo değil mi? Ama ne yazık ki ülkemizin bir haklar ve özgürlükler ülkesi olmaktan uzak olduğu günleri yaşıyoruz” dedi.

‘TABLOYU TERSİNE GETİRECEĞİZ’

CHP’li Karaca, bazı raporları paylaşarak, “Bu ülkenin hakkını talep eden, hak mücadelesi veren muhterem vatandaşlarımız potansiyel terörist ilan ediliyor. Her gün çocuklara yönelik cinsel istismarın üzeri örtülmeye ve görmezden gelinmeye çalışılıyor. Televizyon ekranları” karartılıyor, esnaf linç ediliyor, bakalım ‘Dünya Adalet Projesi’nde ülkemiz 2022 yılında hukukun üstünlüğü endeksinde 140 ülke arasında 116. sırada, düşünce ve ifade özgürlüğünde 136. sırada yer alıyor. -Mevcut ülkelerde bu kategori Afganistan ile birebir aynı.İktidara geldiğimizde bu düzen değişecek bu tabloyu tersine çevireceğiz.Hiçbir çocuk aç yatmayacak.Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız.Kaldıracağız. Kadınların önündeki tüm engeller, iktidarımızın ilk haftasında ‘İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yasalaştıracağız. ülke bir ri ülkesi savaşlar ve özgürlükler. Demokrasiyi, insan haklarını ve özgürlükleri hep birlikte kuracağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu