Haber

CHP liderinden Yunanistan’a: Akıllı ol

30 Ocak 1923’te imzalanan anlaşma ile Türkiye ile Yunanistan arasında yapılan Mübadele, 100. yılında Büyükçekmece’de anıldı.

Programda yapılan konuşmaların ardından hayatını kaybeden mübadeleciler için dua okundu.

Dualar okundu, karanfiller denize bırakıldı

Bir buçuk milyona yakın insan yerinden edilirken, göç yollarında hayatını kaybedenlerin anısına denize kırmızı karanfiller bırakıldı.

Etkinlikte konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Yunan yöneticilerin son dönemde yaptığı provokatif açıklamalara dikkat çekerek, “Yunan devleti Lozan Antlaşması’na sadık kalsın ve başlarına gelecekleri tarihten hatırlasın.”dedim.

“Başlarına gelecek tarihten itibaren hatırlasınlar”

Akgün şu ifadeleri kullandı;

“Yunanistan Genelkurmay Başkanı’nın Türkiye’ye karşı bir savaş kışkırtıcısı olduğunu gördük. Bu dram 100 yıl önce yaşandı. Yunanistan ile Türkiye arasında imzalanan Lozan Antlaşması’ndaki usulsüzlükleri asla tasvip etmediğimizi burada kendilerine bir kez daha ifade ettik.” Genelkurmay Başkanı’nın bu sabahki savaş kışkırtıcılığını asla kabul etmeyin. Zamanı gelirse bir tokat isterlerse Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti Yunan siyasetçilerine cevap verecektir. Uşak yakınlarında yakaladığımız gibi yine alacağız. Bizim için bir daha olmasın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu