Ekonomi

Borsa neden yükseliyor?

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne yüzde 0,67 artışla 8.291,55 puanla rekor seviyeden başladı. Borsa neden yükseliyor? Borsa neden yükseliyor? Detaylar burada…

BORSA NEDEN YÜKSELİYOR?

Açılışta BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 55,41 puan artarak yüzde 0,67 fiyat kazanarak 8.291,55 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,96, holding endeksi ise yüzde 0,93 arttı. Branş endeksleri arasında en çok kazanan yüzde 1,73 ile elektrik olurken, tek kaybeden ise yüzde 0,06 ile metal ana sanayi oldu.

Dün alımlı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,16 değer kazancıyla 8.236,14 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.

Analistler, ABD’de artan hazine bonosu getirilerinin yanı sıra Rusya ve Suudi Arabistan’ın gönüllü petrol üretimi ve ihracat kesintilerini yıl sonuna kadar uzattıklarını açıklamasıyla küresel piyasalarda olumsuz bir seyir izlendiğini söyledi. Yatırımcıların ilgi odağı olacağını söyledi.

Dün büyük petrol üreticilerinin arz kısıtlamalarıyla ivme kazanan petrol fiyatlarındaki yükselişin enflasyona ilişkin endişeleri yeniden artırdığını kaydeden analistler, bu durumun ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikaları üzerinde önümüzdeki dönemde baskı oluşturabileceğini kaydetti. Önümüzdeki dönemde para piyasaları.

Analistler, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de açıklayacağı OVP’nin yatırımcıların ilgi odağında olduğunu ve açıklamaların piyasalardaki oynaklığı artırabileceğini belirtti.

Erdoğan, dün yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada, “Enflasyona diz çöktüreceğimize tüm kalbimizle inanıyoruz.” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Analistler, bugün yurtta bilgi gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Avro Bölgesi’nde perakende satışlar, ABD’de dış ticaret açığı, hizmetler ve bileşik PMI bilgilerinin yanı sıra Fed’in Bej Kitap’ının da takip edileceğini belirtti. 8.400 ve 8.200 seviyelerinin direnç konumunda, 8.200 ve 8.100 puanlarının ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu