Haber

Belçika’dan Türkiye’ye beyin sarsıntısı takviyesi

Büyük felaketin birlik ve beraberlik içinde atlatılacağını belirten Uysal, Belçika’daki Türk vatandaşlarının depremzedelere hemen yardım eli uzattığını belirtti.

Uysal, Belçika hükümetinin de Türkiye’de sahra hastanesi kurulması için malzeme, ekipman ve tıbbi kit gönderdiğini, hastanenin Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yapıldığını söyledi.

Belçika’dan Türkiye’ye arama kurtarma ekiplerinin de geldiğini hatırlatan Uysal, bu ekiplerin bugün itibarıyla 3’ü çocuk ve bebek 9 kişiyi enkazdan kurtardığını vurguladı.

Uysal, “Buradan gidecek yardımları ihtiyaca göre tasnif edip birbiriyle uyumlu bir şekilde bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda 31 tır, 1 uçak ve 1 gemi yola çıktı. Şimdiye kadar Belçika. Bunlardan daha fazlası takip edecek.” söz konusu.

Uysal, “Şu an itibariyle acil ihtiyaç olan malzemeler kışlık çadır, battaniye, jeneratör ve soba-ısıtıcı.” dedi.

DEPOLAR 19 ŞUBATA KADAR AÇILACAK

Belçika genelinde toplanan yardımların bir kısmı Türkiye’ye ulaştırılmak üzere Brüksel Belediyesi’nin Expo alanında tahsis ettiği alandaki Palais 11 deposuna götürülüyor. Yardımlar, tırlara yüklenecek erkek, kadın, çocuk giyim, hijyen malzemeleri, battaniye, jeneratör gibi türlerine göre sınıflandırılıyor.

Depoda 200 civarında istekli çalışmaya katkı sağlar. Bu kişiler gelen yardımları kategorize ederek en acil işleri kamyonlara yüklüyorlar. Kamyonlar da bu işleri bedelsiz olarak Türkiye’ye taşıyor. Deponun 19 Şubat’a kadar açık kalması planlanıyor.

haberbeysehir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu