Ekonomi

Bank of America müşteri verilerine göre büyük finans kurumları geçen hafta önemli miktarda varlık sattı

Bank of America’nın yatırımcı süreçleri analizine göre geçtiğimiz hafta, büyük ölçekli yatırımcıların değerli satış faaliyetlerine girişmesi ve sekiz haftadan sonra ilk kez kişisel hisse senetlerinden para çekilmesiyle önemli bir değişime sahne oldu.

S&P 500 endeksi %1,1 artmasına rağmen, aracı kurumun müşterileri ABD hisse senetlerinin net satıcılarıydı ve toplam çıkış 0,7 milyar dolardı. Bu, üç hafta içinde ilk kez bu tür patlamaların meydana geldiğine işaret ediyor. Buna karşılık, hisse senetlerine yatırım yapan borsa yatırım fonlarının (ETF) satın alınması tercihi dört hafta sonra ilk kez ortaya çıktı.

Satış faaliyetlerindeki bu artış, büyük ölçüde, 2008’den bu yana ikinci, 2015’ten bu yana ise en büyük gerilemeyi yaşayan ve özellikle Teknoloji ve Tüketici Temelleri segmentlerindeki yatırımlara odaklanan büyük ölçekli yatırımcılardan kaynaklandı.

Bunun tersine, kişisel yatırımcılar ve hedge fonları hisselerin net alıcılarıydı. Geçtiğimiz hafta yaşanan önemli geri çekilmelere rağmen, Ocak ayında büyük ölçekli yatırımcıların aylık çıkışları beş yıllık ortalamayla tutarlıydı.

Sektörel süreçler açısından, yatırımcılar on bir Küresel Endüstriyel Sınıflandırma Standartları (GICS) bölümünden yedisinde, özellikle de Teknoloji ve Tüketici Ürünleri bölümlerinde hisse satışı gerçekleştirdi; ikincisi şimdiye kadarki en büyük üçüncü gerilemeyi gördü. Fon yöneticilerinin her zamankinden daha az banka hissesi tutmaya devam etmesiyle finans sektörü yükseliş eğilimini üst üste sekizinci haftada da sürdürdü.

Buna karşılık, Bağlantı Hizmetleri segmenti, son 13 hafta boyunca herhangi bir segmentin en uzun vadeli serisi olan istikrarlı bir alım yaşarken, Endüstriyel segment, 11 haftalık giriş yapılmayan dönemin ardından yeni yatırımlar görmeye başladı ve bu da yatırımcı profilinde bir değişikliğe işaret ediyor. Bu kesimlere karşı duyarlılık.

Yavaşlasa da şirketlerin hisse geri alımları üst üste on birinci haftada ortalamanın üzerinde kaldı. S&P 500’ün toplam piyasa değerinin yüzdesi olarak ifade edilen, yılın başından bu yana şirketlerin geri satın aldığı hisselerin toplam değeri, artık 2023’te aynı dönemde ulaşılan zirve seviyelerini aşıyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-agacoren.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu