Haber

Bakan Ersoy’un ‘TÜRSAB yasasını değiştiriyoruz’ açıklamasının dayanağı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 1618 sayılı Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Kanununda değişiklik yapacaklarını duyurdu.

Hac Umre Seyahat Acenteleri Birliği (HURSAD) Başkanı ve Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Konseyi Seyahat Acenteleri Temsilcisi Diyaeddin Şahin, Bakan Ersoy’un açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Derneğin kurulduğu günden bu yana asıl amacının Hac ve Umre ile uğraşan seyahat acentalarını birleştirmek olduğunu belirten Şahin, “Bölüm olarak bu konuda girişimlerde bulunmaya uzun yıllar devam ettik. Bundan asla vazgeçmedik. Zaman zaman basına da yansıyan talebimizi ve amacımızı, Hem Bakanlığımıza, hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ulaşabildiğimiz herkese bu talebimizi ilettik, bugün Sayın Bakanımızın yaptığı açıklama ile öğrenmiş olduk. Yeni kanun çalışmalarının belli bir aşamaya gelmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz.Meclis’te görüşülecek kanun tasarısının, Hac ve Umre organizasyonlarını düzenleyen seyahat acentalarının kendi birliğini sağlamalarını sağlayacak unsurları da içermesi en büyük temennimizdir. Bu konuda Bakanlığımızla yakın çalışmaya hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz. 1972 yılında yürürlüğe giren 1618 sayılı tekelci ve tek tip kanunun değişmesi tüm turizm bileşenlerinin en büyük dileğidir. çağın gereklerinin çok gerisinde kalarak şubemize liberal ve rekabetçi bir hukuk kazandırmaktır.

“Yeni yasanın başta seyahat acentaları olmak üzere toplumun tüm kesimlerine faydalar getirmesini umuyoruz.”

haber-olur.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu