Ekonomi

Aydın’da doğaya salınan atlar tarlalara zarar verdi

Aydın’ın Germencik ilçesinde tarım sezonunun ardından kırsal mahallelerde sahipleri tarafından doğaya bırakılan atlar ekili alanlara zarar verirken, vatandaşlar Çiftçi Mal Koruma Müdürlüğü’nü göreve davet etti.

Çifte sezon her yıl nisan ayında başlayıp haziran ayına kadar devam ederken, ekim ve kasım aylarında da tohum ekimi yapılıyor. Germencik’in kırsal Bozköy İlçesi’nde çiftleşme döneminin ardından sahipleri tarafından doğaya salınan atlar, bölgedeki ekili alanlar başta olmak üzere bağ ve bahçelere ciddi zararlar veriyor. Atların tarımsal ürünlere zarar vermesi üzerine bölge sakinleri, atların kontrolsüzce dolaştığını belirterek Çiftçi Mallarını Koruma Müdürlüğü’nü harekete geçmeye davet etti.

Mahalle çiftçilerinden Abdurrahman Karazor ise, “Bu atların hepsi sahipli. Ancak sahipleri ihtiyaç halinde atları kullanıyor ve bu atlardan para kazanıyorlar. Tarım sezonu bitince herkes atları serbest bırakıyor. olumsuz hava koşulları onları beslememek için. Aç hayvanlar da başta ekili alanlar olmak üzere her yere girip zarar veriyor ve kayıplara neden oluyor. Çiftçi Mallarını Koruma Müdürlüğü her ne kadar savunma parası adı altında her karışımızdan aidat toplasa da, sorunlarımızı görmezden geliyor. Bu atlar aylardır Bozköy ve çevresinde sürüler halinde dolaşıyorlar. Son zamanlarda ciddi zararlar vermeye başladılar. At sahiplerine durumu bildirmemize rağmen kimse ilgilenmiyor.” Çiftçi Mülkiyetini Savunma Dairesi’nin misyonunu yerine getirmesini istiyorum” dedi. – AYDIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu