Ekonomi

Almanya, Bitcoin’in yasal ödeme aracı olma durumunu tartışıyor

Investing.com – Alman Federal Meclisi üyesi Joana Cotar, kripto para endüstrisi için değerli sonuçlar doğurabilecek bir öneriyi parlamentoya sunmaya hazırlanıyor.

Joana Cotar, Bitcoin’in Almanya’da resmi para birimi olarak kabul edilmesini sağlayacak yasal çerçevenin oluşturulması için ön inceleme başlatmak istediğini belirtti. Ayrıca Cotar, konsey üyelerini Bitcoin hakkında bilgilendirmek için bir eğitim kampanyası başlattı. Alman Federal Meclisi üyesi, bu eğitici kampanyayla Bitcoin’in gizliliğin korunması ve güvenlik standartları gibi olumlu yönlerini tanıtmayı amaçlıyor.

Bitcoin destekçisi olarak öne çıkan Cotar, yaptığı açıklamada diğer kripto para birimleriyle ilgilenmediğini ve yalnızca Bitcoin’e odaklandığını belirtti. Bu nedenle Cotar, Bitcoin ile diğer kripto para birimleri arasındaki teknolojik farklılıkları araştırmak için resmi bir komite kurmak istiyor. Ancak Avrupa Merkez Bankası’nın dijital para birimi planlarına yönelik eleştirileriyle bilinen Cotar, Bitcoin’in değerini öne çıkarmaya devam ediyor.

Joana Cotar’ın girişimi henüz yeterli desteği alamamış olsa da, Bitcoin’in Almanya gibi Avrupa’nın en büyük ekonomisinde yasal ödeme aracı olarak tanınmasının büyük etkisi olacak. Bu girişim aynı zamanda kripto para biriminin ana akım benimsenmesine yönelik önemli bir tanıtım olarak da değerlendirilebilir. Ancak küresel kuruluşlar, Bitcoin gibi dijital para birimlerini ülkelerin finansal istikrarına yönelik bir tehdit olarak görüyor ve böyle bir girişime şiddetle karşı çıkıyor.

IMF gibi kuruluşlar, kripto para birimlerine yasal statü vermek yerine merkez bankası dijital para birimlerine odaklanmanın daha uygun olduğu görüşünde. Öyle ki şu anda Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul eden şirketler var. El SalvadorVe Orta Afrika CumhuriyetiBu girişimleriyle başta IMF olmak üzere küresel kuruluşların ağır eleştirilerine maruz kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu