Ekonomi

ABD’de krizin ‘parlama’ bankası satıldı

ABD’de yaşanan krizle küresel piyasaları da etkisi altına alan Silicon Valley Bank ile ilgili nihai karar açıklandı.

ABD’li düzenleyici Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) tarafından yapılan açıklamaya göre First Citizens Bank, SVB kümesinin tüm mevduat ve kredilerini devralmayı kabul etti.

10 Mart itibariyle, Silican Valley Bridge Bank’ın yaklaşık 167 milyar dolarlık varlığı ve toplam mevduatı 119 milyar doları vardı.

Anlaşma, 72 milyar dolarlık varlığın 16,5 milyar dolarlık indirimle satın alınmasını içeriyor. Menkul kıymetler ve diğer varlıklarda yaklaşık 90 milyar $, FDIC’nin tasfiye bölümünde kalacaktır.

FDIC, bankadaki krizin kurumun mevduat sigortası fonuna yaklaşık 20 milyar dolara mal olacağını tahmin ediyor.

First Republic için zaman kazandıran bir adım

Zaman kazanmak adına ABD’deki başka bir banka için yeni bir hamle yapıldı.

Bloomberg’in haberine göre, ABD’de yetkililer, Fed’in bankalara sağladığı acil kredi imkanını genişletme seçeneğini değerlendirerek First Republic Bank’a bilançosunu güçlendirecek bir anlaşmaya varması için zaman tanıyor.

Ancak kaynaklar, yetkililerin Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın iflas etmesiyle kör olan First Republic’in acil müdahale olmaksızın faaliyetlerine devam edecek kadar istikrarlı olduğuna ve mevduat çıkışı riskinin olmadığına inandığını bildirdi.

First Republic hisseleri ay başından bu yana yüzde 90 değer kaybetmişti. Öte yandan, Fed’in Kontrolden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) Lideri Martin Gruenberg ve ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Nellie Liang, bu hafta Salı günü ABD Senatosu Bankacılık Komitesi’ne ve Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne bu hafta Çarşamba. Banka iflasları hakkında tavsiyelerde bulunacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu